Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Selv finere restauranter har problemer med at skaffe kokke og tjenere. Det har blandt andet været en stor udfordring for Støvlet Katrines Hus i Sorø.

”Der er stor mangel på kvalificeret personale. I et helt år stod vi og manglede både en kok og en elev”, siger ejer Lars Mortensen til DR P4 Radioavisen.

Konsekvensen var, at Støvlet Katrine måtte holde helt lukket i en periode i 2022.

Også Bandholm Hotel på Lolland er nu tvunget til at lukke deres gourmetrestaurant for en periode, fordi de ikke kan skaffe personale, og det er et generelt problem, der er blevet forstærket af, at nogle kokke og tjenere under coronakrisen har forladt branchen, siger Allan Hansen, der er formand for HORESTA Region Sjælland.

”Det er et problem, som jeg kan genkende over hele landet. Der er en meget stor mangel på faglært personale”, siger han til Radioavisen.

Hør hele indslaget på dr.dk (fra 1.03)

HORESTA: Alt for mange unge ryger på livslang førtidspension

Antallet af unge under 40 år på førtidspension er steget med hele 47 procent på syv år. HORESTA advarer mod udviklingen og opfordrer til, at myndighederne langt mere konsekvent afsøger job- og uddannelsesmuligheder, inden unge sendes ud i livslang passiv forsørgelse.

Pakhus Bryggen opnår Green Key-certificering

Det historiske venue på Islands Brygge har fået turismens internationale miljømærke. Direktør Allan Hansen fremhæver medarbejdernes indsats og ambitionen om at gøre bæredygtige valg lettere for kunderne.

Log ind