Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Flere end hver tredje, der har daglig adgang til kantine, svarer i en ny undersøgelse fra Arla Pro, at deres kantine bør have mindst én ugentlig vegetardag. Og 8 ud af 10 svarer, at de forventer, at deres kantine gør en indsats for at levere bæredygtig mad.
Onsdag den 21. september lancerede fødevareminister Rasmus Prehn (S) en række vegetariske kostråd til landets skoler og kantiner, som skal vejlede personalet i at lave sunde og klimavenlige retter. Rådene lyder blandt andet, at grøntsager og frugt skal udgøre mindst en tredjedel af alle måltider, at bælgfrugter skal tilbydes i de fleste måltider, og at æg, planteolier, nødder, frø og fuldkorn gerne skal indgå.
I Arla Pros undersøgelse svarer 8 ud af 10 kantinebrugere, at de forventer, at kantinerne gør en indsats for at levere bæredygtig mad. Helt konkret forventer halvdelen af danskerne fx, at kantinerne bruger frugt og grønt i sæson, mens 4 ud af 10 forventer, at køkkenpersonalet genbruger madrester i nye retter.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025