Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Samlet set lander al for meget mad i skraldespanden. Denne melding er langt fra ny, men i forbindelse med årets madspildsdag sætter tænketanken One/Third, nedsat af Fødevareministeriet, flere tal på Danmarks spild af fødevarer. Det fortæller ministeriet i en pressemeddelelse, skriver FødevareWatch.dk.
Målet er at få nedbragt de store mængder mad, der ryger direkte fra køleskabet og ned i skraldespanden, hvilket en ny kampagne skal sætte opmærksomhed på. Tal viser nemlig, at ”rundt regnet 100 mio. kartofler, 80 mio. gulerødder og 5,8 mio. stykker rå kylling - samt 11 mio. æg og godt 26 mio. madpakker” ender i vores skraldespande.
”Det er i mine øjne et udtryk for, at vi på trods af forskellige indsatser simpelthen ikke har rykket os nok - og det skal vi i fællesskab blive meget bedre til i en tid med stigende fødevarepriser og markante klimaudfordringer. Jeg synes også selv, det kan være svært at trylle rester sammen til noget, der giver mening,” udtaler fødevareminister Rasmus Prehn (S).
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025