Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Det er en af valgkampens varme kartofler, at Danmark desperat mangler arbejdskraft, og for restaurant Zahida i København er det ingen undtagelse. Men politikernes løfter om at gøre noget ved problemet kan de ikke bruge til ret meget, skriver EB.dk.
For restauranten har netop mistet sine to fillipinske kokke, Anthony Reyes og Sherwin Mariano, som fredag var tvunget til at rejse ud af landet. Årsagen til, at kokkene skal forlade landet er, at de tjener en løn, der er så høj, at myndighederne ikke tror på, at ansættelsesforholdet er reelt. Et problem, der er opstået efter en lovændring, der har betydet, at myndighederne i 2021 afviste 96 procent af al udenlandsk arbejdskraft indenfor hotel- og restaurationsbranchen.
Ifølge indehaver Shane Affridi må restauranten i øjeblikket afvise mindst 20 kunder hver eneste dag, fordi de er nødt til at servere en begrænset menu.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA satte fokus på arbejdsmiljø på TV2 News
21-12-2025
-
HORESTA Play: Sovino Brands deler erfaringer med at optimere betalingsløsning
21-12-2025
-
Restaurationsbranchen viser styrke i 2025 trods pres på økonomien
21-12-2025
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen bygger videre på stærk fremgang
21-12-2025
PRESSEKLIP
-
Events uden bøvl: Nye regler letter vejen for udenlandsk arbejdskraft
19-12-2025
-
Lars Larsen Group planlægger nyt hotel
19-12-2025
-
Turismeforsker: 2025 var stabilt – 2026 kræver nytænkning og balance
19-12-2025
-
Arp-Hansen udskyder overtagelse af Brøndums Hotel
19-12-2025
-
Ny lukkelov skal styrke turismen i mindre byer
19-12-2025
-
Internationalt: Atari lancerer gaming-hotel
19-12-2025
-
Airbnb får millionbøde i Spanien for ulovlige boligannoncer
19-12-2025