Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Det er en af valgkampens varme kartofler, at Danmark desperat mangler arbejdskraft, og for restaurant Zahida i København er det ingen undtagelse. Men politikernes løfter om at gøre noget ved problemet kan de ikke bruge til ret meget, skriver EB.dk.

For restauranten har netop mistet sine to fillipinske kokke, Anthony Reyes og Sherwin Mariano, som fredag var tvunget til at rejse ud af landet. Årsagen til, at kokkene skal forlade landet er, at de tjener en løn, der er så høj, at myndighederne ikke tror på, at ansættelsesforholdet er reelt. Et problem, der er opstået efter en lovændring, der har betydet, at myndighederne i 2021 afviste 96 procent af al udenlandsk arbejdskraft indenfor hotel- og restaurationsbranchen.

Ifølge indehaver Shane Affridi må restauranten i øjeblikket afvise mindst 20 kunder hver eneste dag, fordi de er nødt til at servere en begrænset menu.

Læs hele historien her.

HORESTA fremhæver erhvervsvenlighed i KV25-katalog

Mere smidige byggetilladelser og bedre vilkår for udeservering kan styrke oplevelseserhvervet lokalt. I HORESTAs nye KV25-katalog peges på to forslag, som kan styrke bylivet og forbedre vilkårene for virksomheder i branchen.

Log ind