Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Det var et ungt, internationalt kokketræf på Hotel- & Restaurantskolen i Valby tirsdag aften, da 15 kokketalenter under 30 år fra Norden, de baltiske lande, Storbritannien og Holland dystede i en af i alt 15 regionalfinaler over hele verden om æren, sejren og ikke mindst at gå videre til den internationale finale i Milano næste år og deltage i kampen om den ultimative pris; S.Pellegrino World’s Best Young Chef 2023.

Tilskuerne på hjemmebanen havde naturligvis store forhåbninger til Magnus Brandenburg Carlsen fra Restaurant Alchemist, der trods en fornem indsats både med sin ret og præsentationen, måtte se hollandske Jet Loos løbe med hovedprisen.

Hun var kokken, de 5 dommere mente bedst forvaltede de tre kriterier; teknik, kreativitet og personlig vision og præsentation. Jet Loos takkede begejstret alle dommere og hyldede deltagerne og mentorerne.

”Det handler om stor passion for mad og madlavning for at kunne arbejde så hårdt hver dag. Min passion er ”ren” madlavning. Alt på tallerkenen skal være naturligt, ægte, fuld af ren smag for at vise skønheden ved naturen. Jeg bruger kun de allerbedste råvarer fra hav, land og skov til at skabe kreative retter”, udtrykte Jet Loos, der repræsenterer Norge via Restaurant Renaa i Stavanger.

  1. Pellegrino Award for Social Responsibility, som vælges af The Sustainable Restaurant Association.

Vinder: Nils Flatmark, Norge

Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy, som vælges af konkurrencens mentorer.

Vinder: Niko Tähti, Finland

Fine Dining Lovers Food for Thought Award, som vælges af Fine Dining Lovers’ læsere.

Vinder: Sebastian Garcia Jimenez, Mexico, der repræsenterede KOKS, Færøerne.

Log ind