Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

De seneste par somre har været travle i Faaborgs restaurationsliv. Masser af sultne turister i byen, mens restauratørerne har knoklet, fordi det har knebet med at skaffe nok arbejdskraft. Faaborgs restauranter og cafeer manglede folk især sidste sommer, og det fik blandt andre borgmester Hans Stavnsager til at foreslå, at der måske var unge på FGU, der også kunne være interesseret i et sommerjob. Nu forsøger Vores Faaborg & Egn så at mobilisere alle kræfter op til den kommende sæson, skriver Fyens.dk.

Det sker ved at lave en jobformidling på Campus Faaborg i form af en tavle, hvor Vores Faaborg & Egns medlemmer løbende kan få hængt deres opslag op med jobbeskrivelse og kontaktinfo.

”Vi kan selvfølgelig ikke skaffe kokke og faglærte tjenere på den her måde - det handler jo om ufaglært arbejdskraft. Men vi tænker, at det er en god lavpraktisk måde at nå nogle af de unge, der måske gerne vil have et sommerjob, men ikke lige får gjort noget ved det,” fortæller Signe Pardorf fra Vores Faaborg & Egn.

Læs hele historien her.

Flammen henter svensk landechef til ekspansion

Kædens svenske væksteventyr er rykket tættere på virkelighed, efter at ny profil er hentet ind til at stå i spidsen for ekspansionen. Flammen oplever samtidig rekordresultater og vil også åbne flere restauranter i Danmark.

Mangel på hænder hæmmer vækst i gastronomi og turisme

Hoteller og restauranter over hele landet kæmper fortsat med at finde de nødvendige hænder. Rekrutteringsudfordringerne bremser væksten i en branche, der ellers har både kapacitet og efterspørgsel til at skabe endnu flere arbejdspladser og bidrage væsentligt til dansk økonomi.

Log ind