Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Er der ikke personale til at lave og servere maden på de nordjyske restauranter denne sommerferie, så vil det komme til at ramme alle. Turistens oplevelse vil blive forringet, virksomhederne må sige nej til omsætning efter års coronakrise, kommunen vil miste indtægter, og beskæftigelsen vil ikke nå sit fulde potentiale til glæde og gavn for regionens vækst. Sådan skriver Jørgen Høll, bestyrelsesmedlem i HORESTA Region Nordjylland & CEO hos Skallerup Seaside Resort i Nordjyske.

"Selvom det er glædeligt, at efterspørgslen er vendt tilbage efter pandemien, så er rekrutteringsudfordringerne en gevaldig stopklods. Politikerne er nødt til at lytte til dette alvorlige opråb fra erhvervslivet. Mange i branchen er lige nu nødt til at holde helt lukket eller indføre ufrivillige lukkedage samt begrænsninger i åbningstiden, fordi de ikke kan skaffe hænder. Det taber alle på, og opgaven for politikerne er derfor at få enderne til at mødes gennem aftaler og løsninger med effekt."

Det drejer sig både om at smidiggøre rekrutteringen af nye internationale kolleger, men der skal også gøres mere for at få de sidste ledige danskere ud på arbejdsmarkedet, mener han

SENESTE NYHEDSBREV

HORESTA: Erhvervsturismen skal styrkes

Danmark har haft stor succes med at tiltrække ferieturister, men erhvervsturismen er ikke fulgt med i samme tempo. HORESTA peger på, at dette bør være en prioritet, da forretningsrejsende bruger markant flere penge end feriegæster.

Erhvervsturismen rummer et stort vækstpotentiale

De seneste to årtier har budt på markante forandringer i dansk turisme. Mens ferieovernatninger er steget eksplosivt, har væksten i overnatninger fra forretningsrejsende været langt mere beskeden. Det efterlader et stort uudnyttet potentiale for erhvervsturismen, som er værdifuld for branchen, mener HORESTA.

Log ind