Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Tal fra Danske Bank viser, at danskernes privatforbrug på restauranter fortsat ligger højt sammenlignet med før krisen. Det er positive nyheder midt i en krisetid, men spørgsmålet er, om hoteller og restauranter kan finde arbejdskraft nok til at imødekomme danskernes behov for oplevelser, skriver MarketConnect.

“Frygten er, at sæsonen kan ende med at løbe ud i sandet, hvis vi ikke kan facilitere den efterspørgsel, vi har på hotellet og i restauranten. Det kan gå ud over indtjeningen, hvis vi bliver ikke kan fylde huset op, fordi vi må sige nej til gæster og arrangementer. Uden nok ansatte kan ikke følge med efterspørgslen,” Lars Munk, hotelchef ved Hjerting Badehotel, nord for Esbjerg.

Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA, fortæller, at efter to år med nedlukninger har danskerne et stort behov for gode oplevelser. Derfor har de voksende energiregninger og priser i detailhandlen ikke fået danskerne til at spare restaurantbesøgene væk, og det er rigtig glædeligt for erhvervet, som har brug for omsætningen efter pandemien.

Læs hele historien her.

Log ind