Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Hvad har Østjyllands Politi, Aros, Salling, Scandic, Varna, Casablanca, Aarhus Universitetshospital og Meyers Kantiner mon til fælles? Alle har eller har haft et stillingsopslag på Jobindex, hvor de søger kokke, skriver Jyllands-Posten.
Søgningen væk fra restaurationsbranchen er ifølge Jakob Beck Wätjen, formand for HORESTA i Region Midtjylland, yderst uheldig, fordi der i de senere år er kommet flere caféer og restauranter. Således er det samlede antal restauranter, pizzeriaer, caféer, cateringfirmaer osv. i Østjylland vokset 6 pct. fra 2.341 i 2017 til nu 2.473, ifølge tal fra HORESTA.
”Tag f.eks. bare et område som Aarhus Ø. Der ligger lige pludselig fire-fem restauranter, hvor der ikke var nogen før. Fra mange af mine kolleger hører jeg, at det er en kæmpe udfordring. Det er også næsten umuligt at opdrive en udlært tjener. Det næste forsyningsled er elever, men det er også svært at få kokkeelever. Så nogen står med nogle kæmpe udfordringer i forhold til, hvordan de så vil drive deres restaurant.”
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025