Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Mangel på arbejdskraft har længe stået øverst på virksomhedernes dagsorden. Når virksomhederne har efterlyst arbejdskraft, er de blevet mødt med argumentet om, at de bare kan tage lærlinge ind, skriver Børsen.
"Det er præcis det, virksomhederne prøver at gøre. Der bliver indgået virkelig mange lærepladsaftaler i den private sektor, og der er meget få elever i skolepraktik, eller som mangler en læreplads," siger administrerende direktør i DA, Jacob Holbraad.
En analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) viser, at erhvervsskolerne på en lang række uddannelser på tværs af brancher har svært ved at følge med virksomhedernes efterspørgsel efter lærlinge. Det er særligt uddannelser som f.eks. vvs'ere, industriteknikere, smede og murere, men det gælder også på fag som gastronom, tjener og bager. Inden for disse områder oplever 60-70 pct. af skolerne, at de må afvise virksomheder, der efterspørger lærlinge.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Small Danish Hotels skifter navn i ny strategisk satsning
16-12-2025
-
12 hotelbyggerier på tegnebrættet i Indre By
16-12-2025
-
International arbejdskraft er blevet afgørende i København
16-12-2025
-
Madklubben skruer ned for ekspansionsplaner og op for fokus på kvalitet
16-12-2025
-
Pokémon Festival i København kan booste sommerturismen i 2026
16-12-2025
-
Dansk turisme er sårbar uden et kriseberedskab
16-12-2025
-
Danske medlemmer af Relais & Châteaux dropper ålen: Vil redde truet art
16-12-2025