Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Lige nu oplever en lang række af sushirestauranter, at de ikke kan få sushikokke til landet, da de igen og igen får nej fra myndighederne. Blandt dem er sushirestauranter Sushimania og Yutaka i Herning, som har sørget for, at deres kokke lever op til alle krav, heriblandt beløbsordningen, men myndighederne afviser dem alligevel, da de ikke tror på, at den høje løn er reel. Det skriver Herning Folkeblad.
Udlændinge- og integrationsministeriet har forslået, at restauranterne i stedet benytter sig af den såkaldte Positivliste, da kokke optræder på denne, men det mener HORESTA ikke er løsningen.
”Gid, det var så nemt, men det er det desværre ikke. Kokke fremgår af positivlisten, men der er flere krav, som skal være opfyldt. Et af dem er kort fortalt, at man skal have en faglært kok i den pågældende virksomhed, og så skal man kunne optage elever, ”siger Luise Mai Bøgestad, der er advokat i HORESTA.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025