Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Restaurantbranchen er ramt af en massiv mangel på arbejdskraft, og samtidig oplever flere udenlandske sushikokke, at de mister deres opholds-og arbejdstilladelse, selvom de opfylder kravene. Blandt andet kravet om, at kokkene skal tjene mindst 445.000 kroner om året. Det skriver FødevareWatch.

"Da lønnen er noget højere end gennemsnittet i branchen, mener man, at det er snyd, og derfor afviser man de udenlandske arbejdere. Det er enormt frustrerende, at formodninger og bureaukratiske ordninger gør, at virksomheder ikke kan få den arbejdskraft, de har brug for," siger Kristian Nørgaard, der er politisk chefkonsulent i HORESTA.

Han pointerer også, at nogle restauranter må skære ned eller lukke deres forretning, hvilket har konsekvenser for hele samfundet.

"Det er jo en grundlæggende værdi, som samfundet mister. Vi bliver som samfund fattigere, fordi vi går glip af arbejdskraft, som vi faktisk har brug for. Og det er der ikke brug for nu, da branchen jo også er i gang med at betale coronaregningen af," siger Kristian Nørgaard.

Læs hele historien her.

HORESTA: Alt for mange unge ryger på livslang førtidspension

Antallet af unge under 40 år på førtidspension er steget med hele 47 procent på syv år. HORESTA advarer mod udviklingen og opfordrer til, at myndighederne langt mere konsekvent afsøger job- og uddannelsesmuligheder, inden unge sendes ud i livslang passiv forsørgelse.

Log ind