Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Sherwin Mariano, der til daglig er kok på restauranten Zahida, og som har en 17 år lang karriere som kok på både femstjernede hoteller og en Michelinrestaurant bag sig, er blevet udvist fra Danmark. Han er kort sagt for kvalificeret til sit job. Det skriver Ekstra Bladet.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration mener nemlig, at hans nuværende ansættelse ikke kræver, at han har særlige individuelle kvalifikationer, og at hans evner ikke bliver udfoldet, da hans arbejdsplads ikke tilbyder ham tilstrækkelig innovativ gastronomi på et højt niveau.

Alt imens er manglen på medarbejdere på de danske hoteller og restauranter stor. Ifølge HORESTA viser en undersøgelse, at 56% af de danske hoteller og restaurantvirksomheder har ’meget stor’ eller ’stor’ udfordring med at finde personale.

HORESTA: Alt for mange unge ryger på livslang førtidspension

Antallet af unge under 40 år på førtidspension er steget med hele 47 procent på syv år. HORESTA advarer mod udviklingen og opfordrer til, at myndighederne langt mere konsekvent afsøger job- og uddannelsesmuligheder, inden unge sendes ud i livslang passiv forsørgelse.

Log ind