Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Manglen på arbejdskraft er stor, og når danske hoteller og restauranter forsøger at hente udenlandsk arbejdskraft til landet, så de kan imødekomme efterspørgslen, støder de på udfordringer. Det fortæller HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, i et blogindlæg på Standby.dk.
Problemet ses eksempelvis ved rekruttering af udenlandske kokke, hvor virksomhederne søger efter beløbsordningen, der kræver, at medarbejderen skal have en løn på godt 37.000 kr. om måneden.
Rigtig mange ansøgninger bliver dog afvist med begrundelsen om, at lønnen er for høj i forhold til priserne på menukortet.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025