Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Genåbningen er i fuld gang, men i restaurationskredse er det ikke glemt, at mange spisesteder i 15 dage blødte omsætning på grund af krav om bordreservation minimum 30 minutter før ankomst. Et krav, som Erhvervsministeriet og erhvervsminister Simon Kollerup har forklaret med krav fra sundhedsmyndighederne.
Et nyt notat fortæller en anden historie, skriver Finans.dk.
SSI skrev den 26. april, at mange af de afgørende forudsætninger bag SSI-smitteberegningerne byggede på »antagelser og skøn«, som Erhvervsministeriet stod bag.
Men meldingen fra Erhvervsministeriet den 30. april var, at det omstridte bookingvarsel ikke skønnedes at have nogen betydning for antallet af indendørs gæster – og dermed smitterisikoen - på restauranter og caféer.
Alligevel ender Simon Kollerup med at vrage en alternativ løsning fra branchen (bl.a. HORESTA, red.) med henvisning til sundhedsmyndighedernes anbefaling.
Forløbet får kritikere til at pege på, at myndighedshåndteringen af genåbningen minder om Bermuda-trekanten, hvor ingen præcis kan forklare, hvad der er sket og hvordan.
Læs hele historien (kræver login)
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025