Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Mens der herhjemme diskuteres digitale corona- og vaccinepas, så gæster måske snart igen kan tage på restaurant eller festival, har de i en af verdens vigtigste gastronomiske hovedstæder, New York City i USA, nu valgt at fokusere deres vaccineindsats på de mennesker, der står på den anden side af disken, skriver Politiken.

I første omgang gælder det tjenere, kokke og andet restaurantpersonale, takeaway-bude og taxichauffører, skriver flere amerikanske medier, herunder The Wall Street Journal. Dette bl.a. fordi restaurantpersonale og de bude, der bringer maden ud, er »særdeles udsatte«, da mange i branchen er immigranter uden papirer og sygesikring, som det formuleres i New York Magazine.

Herhjemme har Jens Zimmer Christensen, formand HORESTA, ikke planer om at presse på for en lignende løsning, der kan få organisationens medlemmer foran i vaccinekøen. For at nogle kan rykke frem i køen, må andre jo springes over. Det er ikke vores valg, så den beslutning overlader vi til sundhedsmyndighederne, siger han til Ibyen.

Læs hele historien her.

Stjernekok forlader Démodé

Køkkenchef Rasmus Grønbech stopper på Michelin-anerkendte Démodé. Restauranten fortsætter uden ny køkkenchef i første omgang.

Log ind