Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Regeringens planer om et coronapas kan give et tiltrængt løft til aktiviteten, men det risikerer at placere restauranter i en kedelig rolle som dem, der skal sortere nogle gæster fra. Det er reaktionen hos flere restauranter, efter at regeringen onsdag lancerede et nyt coronapas, der dokumenterer, at man er blevet vaccineret mod covid-19, skriver Jyllands-Posten.
”Jeg bliver bekymret, hvis det her er et værktøj til at inkludere og så samtidig ekskludere. Det er ikke realistisk, at man står og sorterer sine gæster i døren. Logikken i de fleste oplevelseserhverv er, at vi begynder at tjene penge på de sidste 15-20 pct. af vores omsætning. Det er marginalfortjenester, vi lever af. Og en virkelighed, hvor man måske kan få lov til at få halvdelen af de gæster ind, man ellers har, det er rimelig skræmmende. Det er der ingen af os, der kan tjene penge på,” siger Jan Vinther Laursen, adm. direktør i Bone's, der har 24 restauranter i Danmark.
Jan Vinther Laursen fra Bone's opfatter det som positivt, at et coronapas vil kunne sætte mere gang i f.eks. koncerter og festivaler og andre hårdt coronaramte brancher. Men han påpeger, at det for mange virksomheder er afgørende at få åbnet for hele samfundet.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025