Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Den grønne tænketank Concito forsøger med nyt værktøj at give et overblik over klimabelastningen fra 500 af de mest almindelige fødevarer på det danske marked. Værktøjet, der hedder Den store klimadatabase, er netop blevet lanceret i første version, og det er ifølge Concito selv den første offentligt tilgængelige database af sin slags i verden, skriver FødevareWatch.dk.
Gennem livcyklusanalyser regnes det samlede klimaftryk ud for produkterne, og blandt de tungeste i klimaregnskaberne finder man oksekød, og produktionen af et kilo oksemørbrad udleder ifølge regnestykket hele 152 kilo CO2. Til sammenligning udledes der 5,4 kilo CO2 på et kilo svinemørbrad, mens CO2-aftrykket for en hel kylling er på 2,2 kilo.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025