Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
I Danmark er takeaway og restaurantbesøg blevet hverdagskost i store dele af befolkningen, men mange restauranter og hoteller siger hver dag nej til kunderne, skriver Politiken.
”Lige nu har fire ud af fem hoteller og to ud af tre restauranter produktionsbegrænsninger. Der er borde nok i restauranterne, og de kunne omsætte mere, men de har ikke har arbejdskraft nok,” siger Kristian Nørgaard, der er politisk direktør i HORESTA.
Han taler om det bjerg af dokumenter, som restauranter og hoteller skal besejre, når de søger om at få en udlænding uden for EU til Danmark.
Hos Bindia har restauratør Amer Suleman fem kokke, men har brug for 12. Han kunne åbne fem nye butikker i løbet af et år. Han fortæller, at han har en investor, der banker på, et koncept, der fungerer, og har kørt i 18 år. Restauranten har kun åbent mellem 16.00 og 21.00, hvor danskerne køber mad. Amer fortæller, at restauranten har en stor omsætning og ingen gæld.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025