Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Manglen på arbejdskraft har i månedsvis plaget restaurationsbranchen. Flere virksomheder udfordres nu yderligere, når ansatte bliver smittet og hjemsendt. I branchen er man »ved at miste håret«, lyder det fra direktør i Palæo, Peter Emil Nielsen til Berlingske.

Når han skyder arbejdsdagen i gang, går de første to timer med krisehåndtering af personalesituationen. Palæo har med 37 ansatte halvdelen af de medarbejdere, de skal bruge. Og om morgenen forsvinder flere - en ringer og sygemelder sig med influenza, en er coronasmittet, en er nærkontakt. Sådan kan hver tredje medarbejder pludselig skulle streges fra dagens vagtplan.

Og Palæo står ikke alene med problemet. Alle i branchen er ramt, siger HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard.

”Vi står med en historisk stor mangel på arbejdskraft. Det er den ene del. Den anden del er, at vi samtidig er ramt af smitte og hjemsendelser. Og det er altså svært at arbejde hjemmefra, hvis du er kok eller tjener. Så vi er ramt dobbelt. Det er helt vildt kritisk,” forklarer Kristian Nørgaard.

HORESTA: Alt for mange unge ryger på livslang førtidspension

Antallet af unge under 40 år på førtidspension er steget med hele 47 procent på syv år. HORESTA advarer mod udviklingen og opfordrer til, at myndighederne langt mere konsekvent afsøger job- og uddannelsesmuligheder, inden unge sendes ud i livslang passiv forsørgelse.

Stjernekok forlader Démodé

Køkkenchef Rasmus Grønbech stopper på Michelin-anerkendte Démodé. Restauranten fortsætter uden ny køkkenchef i første omgang.

Log ind