Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Manglen på arbejdskraft har i månedsvis plaget restaurationsbranchen. Flere virksomheder udfordres nu yderligere, når ansatte bliver smittet og hjemsendt. I branchen er man »ved at miste håret«, lyder det fra direktør i Palæo, Peter Emil Nielsen til Berlingske.
Når han skyder arbejdsdagen i gang, går de første to timer med krisehåndtering af personalesituationen. Palæo har med 37 ansatte halvdelen af de medarbejdere, de skal bruge. Og om morgenen forsvinder flere - en ringer og sygemelder sig med influenza, en er coronasmittet, en er nærkontakt. Sådan kan hver tredje medarbejder pludselig skulle streges fra dagens vagtplan.
Og Palæo står ikke alene med problemet. Alle i branchen er ramt, siger HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard.
”Vi står med en historisk stor mangel på arbejdskraft. Det er den ene del. Den anden del er, at vi samtidig er ramt af smitte og hjemsendelser. Og det er altså svært at arbejde hjemmefra, hvis du er kok eller tjener. Så vi er ramt dobbelt. Det er helt vildt kritisk,” forklarer Kristian Nørgaard.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025