Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Efter en lang periode med nedlukning og dermed tomme restauranter og hotelsenge er der i den grad brug for gæster, der kan lægge penge i kasseapparatet hos landets restauranter og hoteller. Derfor var det en stor streg i regningen, at Strandingskroen midt i Blokhus mandag midlertidigt måtte lukke - midt i højsæsonen. Det skyldes mangel på personale, fortæller Nordjyske.

”Det er super ærgerligt, men vi er simpelthen blevet nødt til det. Vi kan ikke forsvare overfor hverken medarbejderne eller vores gæster, at vi ikke kan levere den service, som vi ønsker,” siger Marie Louise Ebdrup, der er indehaver af Strandingskroen, Strandhotellet Blokhus samt flere restauranter i Blokhus.

At en restaurant må sige nej til gæster på grund af mangel på arbejdskraft er desværre ikke et enestående eksempel. Det fortæller Annette Hyldebrandt, der er chef for turisme- og oplevelsesøkonomi hos HORESTA. Hun fortæller, at man netop er i gang med en medlemsundersøgelse, hvor 61 procent af 308 medlemmer har svaret, at det er udfordring eller en meget stor udfordring at få serveringspersonale. Ifølge undersøgelsen har det betydet, at 40,6 procent af medlemmerne har måtte takke nej til gæster, bestillinger eller anden omsætning.

Læs hele historien her.

HORESTA: Alt for mange unge ryger på livslang førtidspension

Antallet af unge under 40 år på førtidspension er steget med hele 47 procent på syv år. HORESTA advarer mod udviklingen og opfordrer til, at myndighederne langt mere konsekvent afsøger job- og uddannelsesmuligheder, inden unge sendes ud i livslang passiv forsørgelse.

Stjernekok forlader Démodé

Køkkenchef Rasmus Grønbech stopper på Michelin-anerkendte Démodé. Restauranten fortsætter uden ny køkkenchef i første omgang.

Log ind