Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Onsdagens genåbning med krav om gyldigt coronapas på restauranter, barer og cafeer har de seneste dage skabt lange køer ved teststederne. Dermed ser der ud til at være et muligt mismatch mellem udbud og efterspørgsel, altså kort sagt: At der mangler teststeder, der hvor behovet er, og at antallet af teststeder måske burde øges, skriver Berlingske.
Det mener i hvert fald HORESTA. Her frygter man, at det bliver »en showstopper« for mange danskere i forhold til at gå ud, og at det risikerer at ramme både restaurant- og turismeerhvervet.
”Det har været en af vores absolut største bekymringer, når man stiller det krav til vores gæster, at de skal have et coronapas. Vi har fået stillet i udsigt, at det ikke vil være testkapaciteten, der er udfordringen. Men hvis det opleves for besværligt at tage en test, og hvis det tager for lang tid, så frygter vi, at det i sig selv vil afholde mange fra at gå ud,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA, som understreger, at behovet for større fleksibilitet og tilgængelighed i forhold til test gælder i hele landet. Men helst ser HORESTA coronapasset afskaffet.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025