Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Hvis serveringen på den genåbnede restaurant eller café tager lidt længere tid end før coronakrisen, kan en af forklaringerne være, at der mangler tjenere og kokke. For selv om hotel- og restaurationsbranchen måtte sige farvel til næsten hver tredje ansatte under krisen, viser de nyeste tal, at mere end hver fjerde virksomhed forgæves har søgt at rekruttere medarbejdere. Det koster tabt omsætning, og det koster tabt samfundsøkonomisk vækst, skriver Politiken.
Danmarks Statistiks tal viser, at hotel- og restaurationsbranchen mistede 29 procent af de ansatte i perioden fra februar 2020 til februar i år, som er det seneste tal. Det var det største tab i de 19 grupperinger, der måles af Danmarks Statistik, og det handler om knap 33.000 medarbejdere. Kun kultur og fritid var i nærheden med et fald på 19 procent i beskæftigelsen. I bygge- og anlæg var beskæftigelsen fire procent højere end i februar 2020, sidste måned før coronakrisen.
Trods det store fald i beskæftigelsen melder hotel- og restaurationsbranchen om store problemer med at ansætte nye medarbejdere. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) måler den forgæves rekrutteringsrate i brancherne, i alt og opdelt på ubesatte stillinger og stillinger, der er besat med en anden profil end den, som virksomheden efterspurgte. I hotel- og restaurationsbranchen siger 27 procent af virksomhederne, at de i marts har rekrutteret forgæves eller måttet vælge en person med en anden profil.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025