Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Restauranten Studio fra København ender med at løbe med sejren, førstepladsen og en præmie på 20.000 kr. til Danmarks bedste osteret 2020. Køkkenchef Alan Bates har sammen med Sam Aldridge trukket på japanske teknikker til deres “chawanmushi”-æggestand med Fyrtårnsost. En ost, som får køkkenchef Alan Bates til at mindes sin engelske opvækst, hvor ost og løg er en klassisk kombination, hvorfor der også indgår karamelliseret løgkompot i retten. Retten ender med at løbe med dommernes hjerter og smagsløg til Danmarks bedste osteret 2020. 

“Jeg er meget overrasket over, at vi vandt - der er mange dygtige kokke med i konkurrencen. Vi er kun fire kokke i vores team på Studio, men da vi snakkede om det, blev vi enige om, at det ville være en fantastisk og sjov mulighed at deltage. Vi har arbejdet anderledes med osten, som er blevet varmet op og har stået over natten, så den har skilt. Jeg tror, det er det, som dommerne har syntes om,” fortæller en glad og lettet Alan Bates. 

Dommerne beskriver retten som et stort måltid i en lille servering - med masser af velsmag, originalitet og rigdom. 

Dommerpanelet består af Helle Brønnum Carlsen, madkritiker på Weekendavisen og madanmelder for White Guide; Lærke Kløvedal, madanmelder på Politiken; Rasmus Palsgård, journalist på Feinschmeckeren og juryformand for den danske jury i den nordiske guide, 360watguide; og Lisbeth Jacobsen, kok og restauratør fra den nu lukkede Restaurationen, og de holdt feltet af de ni restauranter på pinebænken med en næsten 30 minutter lang votering i enerum. 

Log ind