Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Med introduktionen af regeringens seneste coronarelaterede varslingssystem er der godt nyt for de danske restauranter, men samtidig kan det være en meget dyster prognose, skriver FødevareWatch. Det vurderer flere økonomer til Berlingske, hvor bl.a. cheføkonom i Nordea, Helge J. Pedersen, lægger vægt på, at det seneste varslingssystems fem "risikoniveauer" godt nok giver de danske restauranter en bedre idé om, hvad der kan være i vente, hvis smittetrykket stiger.
Hvert af de såkaldte "risikoniveauer" indeholder hver sit sæt restriktioner for det danske samfund alt efter den gældende smitteudvikling – samtidig peger cheføkonomen dog på, at bl.a. niveau fem indebærer restriktioner, som er markant skrappere end dem, man hidtil har set gennem krisen.
"Restauranter må ikke engang sælge takeaway, hvilket er noget overraskende. Det er en absolut nedlukning. Hvis man kommer derhen og vælger at gå ind i det femte risikoniveau, så kommer det til at have et stort tilbageslag for økonomien," siger Helge J. Pedersen bl.a. til avisen, som møder opbakning hos overvismand og professor i økonomi ved Københavns Universitet, Carl Johan Dalgaard.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Small Danish Hotels skifter navn i ny strategisk satsning
16-12-2025
-
12 hotelbyggerier på tegnebrættet i Indre By
16-12-2025
-
International arbejdskraft er blevet afgørende i København
16-12-2025
-
Madklubben skruer ned for ekspansionsplaner og op for fokus på kvalitet
16-12-2025
-
Pokémon Festival i København kan booste sommerturismen i 2026
16-12-2025
-
Dansk turisme er sårbar uden et kriseberedskab
16-12-2025
-
Danske medlemmer af Relais & Châteaux dropper ålen: Vil redde truet art
16-12-2025