Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Corona-effekten har fået kolossale konsekvenser for de små og mellemstore virksomheder i restaurationsbranchen, hvor ordrebøgerne har været fyldt med overstregninger, siden Mette Frederiksen onsdag aften lukkede Danmark ned i forsøget på at afbøde coronasmitten.

”Allerede for tre uger siden begyndte vi at få annulleringer på selskaber med otte til 20 gæster, men i onsdags efter pressemødet blev 90 procent af vores mindre borde med to-tre personer annulleret”, siger en anden restauratør Nils Thyge, der ejer bistroen Bar’Vin i København.

Mens restauatør Philip Skovgaard har benyttet sig af den kattelem, der på baggrund af en hasteaftale mellem arbejdsgiverorganisationen HORESTA og lønmodtagerorganisationen 3F siden i torsdags har gjort det muligt for arbejdsgivere at sende medarbejdere på tvungen ferie, har Nils Thyge valgt helt at fyre hele sit personale bestående af 10 personer.

Log ind