Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
For at lette restauranternes og caféernes situation ændrer Fødevarestyrelsen nu sine retningslinjer og gør det nemmere at begynde at sælge take away. Fra i dag kan restauranter, caféer m.v., der normalt ikke har take away, sælge deres mad enten direkte eller via en eller flere af de digitale platforme, som formidler take away-mad. Det kan de gøre uden at registrere take away-aktiviteten hos Fødevarestyrelsen. Normalt skal spisesteder ellers anmelde alle ændringer i fødevareaktiviteter.
”Coronavirus har bragt os i en helt særlig situation, som kræver handling. Vi skal gøre, hvad vi kan for at hjælpe hårdt trængte restauranter og caféer. Det nye tiltag er ikke redningen for alle spisesteder – men det kan være en hjælp for nogle. Derfor er jeg også meget opmærksom på, om vi kan gøre endnu mere i den kommende tid for at lette situationen for spisestederne, uden at det går på kompromis med fødevaresikkerheden,” siger fødevareminister Mogens Jensen.
Restauranter og caféer må ikke længere holde åbent for spisende gæster for at begrænse spredningen af covid-19. Indsatsen mod coronasmitte betyder, at flere restauratører kan komme til at miste omsætning og risikere afskedigelser af ansatte eller lukning.
Det nye tiltag gælder i en begrænset periode, og indtil situationen med Covid-19 er mere afklaret. Fødevarestyrelsen forudsætter, at leveringen af take away sker fødevaresikkerhedsmæssigt forsvarligt, og at virksomhederne har styr på risikoanalyser mv.
Hvis virksomhederne ønsker at fortsætte med levering af take away efter krisen, skal det registreres hos Fødevarestyrelsen.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025