Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Alt tyder på, at kokke, tjenere og andet personale lever op til myndighedernes opfordringer om at holde afstand, vaske hænder og i øvrigt holde hygiejnefanen højt. Fra en rundspørge blandt godt et dusin af Fødevarestyrelsens tilsynsførende forlyder det, at langt de fleste spisesteder har styr på butikken, og endda har brugt nedlukningen til en grundig forårsrengøring, skriver Mogens Jensen (S), fødevareminister, i Herning Folkeblad.
”Rent faktisk viser Fødevarestyrelsens stikprøvekontroller da også år efter år, at langt de fleste butikker har pænt styr på reglerne. Således har otte ud af 10 cafeer og restauranter en glad smiley. Og af de hen ved fire procent, ud af knap 20.000 kontrollerede cafeer og restauranter, der årligt får en sur smiley, har stort set alle rettet op, når Fødevarestyrelsen kommer på opfølgende kontrol.”
Han skriver til både de nye og de etablerede kræfter i branchen, at der er både klapsalver og skulderklap for den arbejdsomhed, der er lagt i forberedelserne op til genåbningen. Også tak for, at Fødevarestyrelsen er blevet modtaget med smil midt i jeres engagement med at få butikken op i omdrejninger forsvarligt og ansvarligt. Og en særlig tak for den fleksibilitet som rigtig mange af jer også udviste i forbindelse med nedlukningen, hvor mange sadlede om og satsede langt mere på takeaway.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025