Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Antallet af konkurser stiger fortsat i restaurantbranchen. Ifølge tal fra Danmarks Statistik måtte 37 restauranter dreje nøglen om i december, hvilket bringer totalen for 2019 op på 537 konkurser, skriver Food Supply.

Trods det stigende antal konkurser, vokser antallet af beskæftigede i branchen også. Alene fra 2017 til 2018 er beskæftigelsen øget med 3,1 procent. Og ifølge HORESTA beskæftiger restaurantbranchen i dag 100.000 ansatte mod 70.000 under højdepunktet før krisen.

”Udvikling i udespisekulturen, flere turister, Michelin-stjerner og et generelt øget fokus på gastronomien har uden tvivl været med til at hjælpe denne udvikling på vej i erhvervet,” siger Jonas Kjær, cheføkonom hos HORESTA.

Deltag i ESG-workshop til Hotel Insights 2025

Hvordan arbejder din virksomhed med ESG-rapportering? Deltag og få inspiration i ESG-workshop efter Hotel Insights 2025. Her går vi helt tæt på dine egne data og giver dig konkret sparring.

Log ind