Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
For en måned siden, og altså forud for den lukrative juletid, vurderede 26 procent af bespisningsvirksomhederne i København og 23 procent uden for hovedstaden, at de var konkurstruede. Det viser en medlemsundersøgelse blandt knap 400 medlemmer af HORESTA, skriver Politiken.
Hele restaurations-, hotel- og oplevelsessektoren har allerede skåret over 20 procent af de beskæftigede fra i et helt forfærdeligt år, som politisk direktør i HORESTA Kirsten Munch betegner det.
»Der er ingen tvivl om, at hjælpen fra staten nu er fuldstændig afgørende for, om mange virksomheder overlever og kan fastholde de arbejdspladser, der er tilbage i dem. Vi oplever, at der er en politisk velvilje, men meget af det aftalte i kompensationsordningerne er der en lang række uklarheder om, og hjælpen er ikke kommet virksomhederne til gavn endnu. Virksomhederne er fuldstændig forslåede fra de første 10 måneder, og nu bliver de ekstra ramt af de nye restriktioner, der rammer erhvervet i hele landet«, siger Kirsten Munch.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025