Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Under coronakrisen svømmede Anders Phillip i elever, der tørstede efter en læreplads som kok eller caterelev, og da Fyens Stiftstidende mødte skolepraktikinstruktøren for første gang for nogle måneder siden, væltede det ind med unge mennesker, som måtte haste i skolepraktik, fordi de enten havde mistet deres læreplads, eller fordi de ikke kunne gå ud at søge en. I dag er det den omvendte verden, skriver Fyns Amts Avis.
I HORESTA sidder uddannelseschef Pia Svane og følger udviklingen på lærlingeområdet i hele landet. Endnu har hun ikke konkrete tal for, om lærlingepakken har hjulpet, men ifølge Pia Svane er der ingen tvivl om, at der er store regionale forskelle på efterspørgslen af elever.
”Hovedstadsområdet er hårdt ramt, mens der i sommerperioden generelt har været en opblomstring vest for Storebælt. Det er også min fornemmelse, at lærlingepakken har hjulpet, og jeg kan høre, at virksomhederne er glade for den, men pengene er ikke kommet til udbetaling endnu, og det er selvfølgelig en udfordring i en branche, hvor virksomhederne mangler likviditet, siger Pia Svane.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025