Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Røget makrel med pære, tomat og persille. Iberico svinekæber, romainesalat og ramsløgskapers, sashi højrebsfilet med kantareller og kål. Det er nogle af de retter, der i øjeblikket er på spisekortet hos Aagaard Kro, der anses for at være en af Danmarks bedste gourmetrestauranter i flere vigtige spiseguider, skriver Vejle Amts Folkeblad.
Alligevel har kroen svært ved at finde kvalificerede kokkeelever.
”Det kan jeg simpelthen ikke forstå, for jeg mener, vi her har enormt meget at tilbyde eleverne og virkelig kan lære dem meget. Vores kokkeelever plejer at klare sig super godt, når de skal til eksamen. Hvis man ser på de seneste fire af vores kokkeelever, så har to opnået guld til eksamen, og to har opnået sølv,” fortæller Jesper Jensen, der har ejet kroen de seneste 24 år.
Det er dog ikke kun kroen i Ågård, der har svært ved at finde kvalificerede tjenere. Det har hele branchen. Over de seneste år har antallet af unge, der søger ind på kokkeuddannelsen, nemlig været faldende.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Small Danish Hotels skifter navn i ny strategisk satsning
16-12-2025
-
12 hotelbyggerier på tegnebrættet i Indre By
16-12-2025
-
International arbejdskraft er blevet afgørende i København
16-12-2025
-
Madklubben skruer ned for ekspansionsplaner og op for fokus på kvalitet
16-12-2025
-
Pokémon Festival i København kan booste sommerturismen i 2026
16-12-2025
-
Dansk turisme er sårbar uden et kriseberedskab
16-12-2025
-
Danske medlemmer af Relais & Châteaux dropper ålen: Vil redde truet art
16-12-2025