Vi har altså brug for den udenlandske arbejdskraft ikke mindst i hotel- og restaurationsbranchen siger Benny Schou, lokalformand for HORESTA, til DR P4 Bornholm.

Han advarer derfor mod den hårde retorik i forhold til netop udlændinge og snakken om at smide dem ud af landet, der er en del af valgkampen.

“Det ville være en katastrofe for hele det danske arbejdsmarked, hvis man begynder at sende de folk hjem, som er integreret og har fast arbejde. Det vil være en katastrofe. Det er ikke kun hotel- og restaurationsbranchen, der har brug for den arbejdskraft, men det er der også mange andre i industrivirksomheder der har,” siger Benny Schou.

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne