Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Madspildsagendaen er lokal, som den er global, og i en ny analyse fra Boston Consulting Group konkluderes det, at der årligt ryger 1,6 milliarder ton mad ud til en samlet værdi af 1.200 mia. dollars.
Fem konkrete indsatsområder kan ifølge BCG halvere mængden af madspild inden 2030 og spare samfundet for 700 mia. dollars i tabt værdi. De fem indsatsområder kan samtidig skabe en milliardforretning for store danske virksomheder som Danfoss, DSV, Arla, Coop og Maersk, hedder det videre.
Rapporten, der er blevet til i samarbejde med State of Green og Food Nation, anslår for eksempel, at digital optimering af værdikæderne vil reducere fødevaretabet og madspild med omkring 120 millioner ton – det svarer til et forretningspotentiale på 150 mia. dollars (ca. 900 mia. kr.). Konsekvent indførelse af kølesystemer i opbevaring og transport vil kunne reducere tabet med yderligere 270 millioner ton – eller 180 mia. dollars.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
HOTREC-topmøde: Arbejdskraft, omkostninger og regulering i fokus
16-10-2025
-
EU: Kulturhovedstad giver flere gæster og større kulturliv
16-10-2025
-
Small Danish Hotels-formand fylder 60 år
16-10-2025
-
Færre forgæves rekrutteringer – men problemer består
16-10-2025
-
Hotel Vejlefjord udvider spaområdet med ny udendørs satsning
16-10-2025
-
Ny Sunset-restaurant åbner i Sønderjylland
16-10-2025
-
Politiet udvider nattelivszoner i Aarhus og Randers
16-10-2025
-
Odense oplever markant vækst i turismen
16-10-2025
-
Planer om nyt ubemandet hotel på Fyn
16-10-2025
-
Californien gør udendørsservering markant nemmere
16-10-2025