Hvis man har bevæget sig rundt i de københavnske gader, har man måske bemærket Ramen Hokkaido. Det er en restaurantkæde med tre restauranter beliggende i Valby, Nordhavn og Indre By.
Alle restauranterne er dedikeret til én ting: at servere den bedst mulige ramen til danskerne.
For 43-årige Song Zhang, der er direktør og grundlægger af de tre restauranter, handler det om at give gæsterne mulighed for at smage og opleve den japanske madtradition.
"På det ydre er ramen en simpel ret – nudelsuppe med forskellige smage. Men når først man dykker ned i den, skal den laves korrekt, ellers fungerer det ikke. Nudlerne skal have den rette tekstur, og olien kan give forskellige smage. Hvis ramen kun har smag fra kylling eller oksekød, bliver det for simpelt. Ved at kombinere de forskellige smage, får du en velsmagende ramen, som man kan opleve dem i Japan," forklarer Song Zhang.

Velsmagende ramen fra Ramen Hokkaido. Foto: PR
Ramen fremfor sushi
Ramen Hokkaido adskiller sig fra de fleste asiatiske restauranter i Danmark, som har fokus på sushi.
Song Zhang finder stor inspiration i den asiatiske kultur, og så er han samtidig rundet af sine mere end 10 års erfaring med at drive restauranter i forskellige størrelser.
“Japanere er kendt for at gå 100 procent ind i tingene, og på samme måde går jeg 100 pct. ind i opgaven med at lave den bedst mulige ramen," siger Song Zhang.
Støtte og rådgivning fra branchen
Ramen Hokkaido har netop meldt sig ind som medlem i HORESTA. Det ligger der særligt strategiske årsager bag.
“Jeg blev bekendt med, at HORESTA har sammenslutning for kinesiske restauranter, og samtidig at jeg kunne få adgang til nogle driftsfordele og samarbejdsaftaler ved at melde mig ind. Derudover er det også godt at vide, at jeg kan få juridisk rådgivning og støtte, hvis det behov måtte opstå," forklarer Song Zhang.

Facaden af Ramen Hokkaidos restaurant i Valby. Foto: PR
15 ansatte med smag for detaljen
I dag beskæftiger Ramen Hokkaido 15 fuldtidsansatte fordelt på de tre restauranter.
Song Zhang er netop hjemvendt fra en rejse til Japan, hvor han har brugt tid på at udforske nye smage og teknikker, som nu skal testes og tilpasses i hans egne køkkener.
“Lige nu fokuserer jeg på at forbedre smagene. Først når vi har gjort det helt rigtigt, skal vi åbne nye restauranter. Jeg vil gerne bruge tid på at bygge vores smag og brand op. Men vi holder selvfølgelig øje, hvis der pludselig kommer et spændende lejemål," siger Song Zhang med et smil.
Som nyt medlem i HORESTA ser Ramen Hokkaido frem til sparring og netværk i branchen. Hvad fremtiden bringer, er endnu åbent. Lige nu handler det om at forfine konceptet. Med HORESTA i ryggen har Ramen Hokkaido fået en ny samarbejdspartner, der kan bidrage med både netværk og viden, når nye muligheder opstår.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Finansloven for 2026 er indgået: Smal aftale mellem Regeringen og Konservative
23-10-2025
-
HORESTA præsenterer KV25-katalog om turisme
23-10-2025
-
Direktørskifte i nødlidende Jensens Foods
23-10-2025
-
Hotelbranchen strutter af optimisme på nordisk konference
23-10-2025
-
Scandic udvider i Aarhus med flere værelser og nyt udtryk
23-10-2025
-
Cabinn-stifter udvider i Fredensborg med opkøb af naboejendom
23-10-2025
-
Tilsynssag mod Stay starter debat om ulige konkurrence
23-10-2025
-
Fredet hotel i Ebeltoft kan blive ny filmefterskole
23-10-2025