HORESTA afholder webinar torsdag den 3. april kl. 10-11, hvor vi sætter fokus på de nye regler for unges fritidsarbejde i restaurationsbranchen.
Beskæftigelsesministeriet har vedtaget ændringerne med virkning fra 1. januar med tæt sparring fra en række brancheorganisationer – herunder især HORESTA. Arbejdstilsynet har sidenhen præciseret et udpluk af reglerne.
I korte træk betyder ændringen bl.a., at 13-15-årige med skolepligt må udføre flere arbejdsopgaver, herunder lettere rengøring, oprydning, opvask og tilberedning af mad. Derudover får de adgang til flere maskiner, som Arbejdstilsynet vil præcisere i en kommende vejledning – et arbejde, som HORESTA følger tæt.
På dette webinar gennemgår Vivi Nedergaard Lambert, arbejdsmiljøchef i HORESTA, reglerne for unges arbejdsopgaver, hvilke maskiner de må betjene, samt de gældende arbejdstidsbestemmelser. Det giver jer som virksomheder muligheder for at anvende de nye regler mest optimalt.
Arrangementet tager udgangspunkt i Arbejdsmiljøloven og er relevant for alle, der beskæftiger unge i branchen. Medlemmer har mulighed for at indsende spørgsmål på forhånd. Webinaret er gratis for HORESTA-medlemmer.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025