To dage med gastronomisk præcision og sans for detaljer kulminerede fredag i Silkeborg, hvor Nordiske Mesterskaber for kokke- og tjenerelever 2025 fandt deres vindere.

Norge tog guldet i kokkekategorien med Mari Solhaug Moi og Mathias Johnsen, mens Tristan Tómasson Manoury og Silvía Louise Einarsdóttir sikrede Island sejren blandt tjenereleverne.

Eleverne blev bedømt på både teknisk kunnen og evnen til at arbejde bæredygtigt. Kokkeeleverne tilberedte kreative menuer baseret på hemmelige råvarer, mens tjenereleverne excellerede i vinparinger, borddækning og klassiske serveringsdiscipliner.

Se reaktioner og stemningsbilleder fra de norske og islandske vindere samt fra overdommer Christian Neve i videoen herunder.

Stjernekokke skal sætte turbo på dansk madturisme

Et nyt rådgivende udvalg med gastronomiske topprofiler som Rasmus Munk og Kenneth Toft-Hansen skal sikre, at dansk gastronomi i højere grad omsættes til turismevækst. Regeringen bakker op med 40,5 mio. kr.

Log ind