Danmark har fået en ny stor anerkendelse på den internationale gastro-scene, da The World’s 50 Best Restaurants 2025 blev offentliggjort ved en storslået ceremoni i Torino i den italienske Piemonte-region torsdag aften.
Listen placerer restaurant Alchemist i København på plads nr. 5, og dermed blandt verdens absolut bedste. Det er samtidig en oprykning fra plads nr. 8 på sidste års liste.
Danmark havde også øvrige placeringer inden for top-50, idet Kadeau indtog plads nr. 41. Førstepladsen gik til restaurant Maido fra Lima, Peru.
Få dage efter Michelin 2025 i Odsherred
Rangeringen sker blot få dage efter, at de nordiske Michelin-kåringer fandt sted i Odsherred – en aften hvor dansk gastronomi hentede otte nye stjerner og nåede op på et historisk højt antal – 52. I forvejen hentede den danske kok, Sebastian Svendsgaard, sølv for bare fire måneder siden ved verdensmesterskaberne for kokke, Bocuse d'Or i Lyon.
Inden ceremonien torsdag aften havde arrangørerne offentliggjort rangeringen af verdens bedste restauranter fra nummer 51 til 100. Her var Restaurant Jordnær placeret som nummer 56 og Koan nummer 91.
HORESTA glæder sig over endnu et bevis på, at Danmark er blandt verdens førende gastronomiske nationer.
"Det er svært at overvurdere betydningen af en topplacering på The World’s 50 Best. Det placerer ikke bare Alchemist, men hele Danmark i det globale spotlys. Det styrker vores brand som gastronomisk stormagt og gør Danmark endnu mere attraktiv som rejsemål – særligt for det publikum, der bruger mange penge og søger unikke oplevelser,” siger Jeppe Møller-Herskind, konstitueret adm. direktør i HORESTA.
Langsigtet værdi for hele erhvervet
HORESTA fremhæver, at anerkendelsen ikke blot har betydning for den enkelte restaurant, men for hele branchen og fødekæden bag.
“Gastronomi er i dag en national styrkeposition. Den skaber lokal stolthed, international omtale og tiltrækker både gæster og talent. Samtidig inspirerer den nye generationer til at søge mod vores fag, og det har vi brug for, hvis vi skal fastholde vores styrkeposition de næste 10-20 år,” siger Jeppe Møller-Herskind.
Samtidig understreger HORESTA, at den danske gastronomiske rejse, der begyndte for 40 år siden, efterhånden har vokset sig stor og etableret. Det betyder, at gastronomi i dag er en af Danmarks stærkeste visitkort.
“Det her er kulminationen på mange års kompromisløst arbejde med kvalitet, talentudvikling, kreativitet og nænsom tilgang til den danske tradition. Det er en anerkendelse, der rækker langt ud over én restaurant – og som hele Danmark kan være stolt af,” slutter Jeppe Møller-Herskind.
Regelændring baner vejen for Alchemist
Efter en regelændring i 2022 er tidligere vindere udelukket fra at optræde på The World’s 50 Best-listen. Det betyder, at hverken Geranium – som har vundet én gang – eller Noma – som har vundet fem gange – kan få en plads blandt de 50 bedste i verden.
The World’s 50 Best Restaurants 2025 er baseret på stemmer fra mere end 1.000 internationale eksperter og er bredt anerkendt som en af de mest prestigefulde udmærkelser i det globale restaurantlandskab.
Årets prisuddeling blev afholdt i Piemonte – hjemsted for nogle af Italiens mest ikoniske fødevarer og vine – hvilket understreger den globale betydning af gastronomi som både kultur og erhverv.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Restauranter ser positivt på resten af 2025
22-08-2025
-
Lynguide: Gode råd om at give advarsler
22-08-2025
-
Jan Fischer går på pension efter 27 år i HORESTA
22-08-2025
PRESSEKLIP
-
Tivoli Friheden lægger ambitiøs plan efter nye ejere
22-08-2025
-
Ny direktør med international erfaring på Ruths Hotel
22-08-2025
-
Dansk hotelmilliardær har ingen planer om at sælge livsværket
22-08-2025
-
Regeringen vil afskaffe afgifter på kaffe og chokolade
22-08-2025
-
Turistdestination indgår partnerskab med stjernerytter
22-08-2025
-
Tidligere USA-ambassadør taler ved HORESTA Årsdag 2025
22-08-2025
-
Wonderful Copenhagen: Der er styr på turismen i København
22-08-2025
-
Nyt digitalt kort skal fremme økologiske spisesteder
22-08-2025