I regeringsgrundlaget står der, at Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne i fællesskab ønsker at nedsætte skatten ved generationsskifte i virksomheder fra 15 til 10 pct.

Altså skal det være billigere, når de næste generationer ønsker at tage overtage tøjlerne og drive familiens livsværk videre.

HORESTA glæder sig over ambitionen.

”Vi mener, at det er misforstået, at familier skal straffes, når den næste generation ønsker at drive en dansk virksomhed videre. Vores branche består af masser af familieejede forretninger, hvor alle generationer bidrager til driften, men en virksomhedsoverdragelse kan være ofte være lig med lukning på grund af de høje skatter, der er forbundet med dette,” siger Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i HORESTA, og fortsætter:

”Vi er af den holdning, at disse penge bedst bruges til investeringer i virksomhederne – ikke på skatter. Vi skal i stedet skabe incitament og de bedste rammer for de virksomheder og erhvervsdrivende, som ønsker at fortsætte med at skabe vækst, beskæftigelse og skatteindtægter til glæde for hele samfundet,” fortæller hun.

I Sverige og Norge har man for længst afskaffet generationsskifteskatten for at tilgodese interesserne hos både iværksættere og virksomhedsejere.

Log ind