Vilde fisk skal være frosset i mindst 24 timer ved -20 grader, hvis det skal serveres råt, eller også skal det opvarmes til en kernetemperatur på minimum 60 grader i et minut før servering. Sådan lyder reglerne i EU for at dræbe eventuelle parasitter, men den fastlagte varmebehandling på 60 graders centrumstemperatur i 1 minut kan forhindre en god kulinarisk oplevelse, mener HORESTAs fødevarechef, Tine Skriver.
Fødevarestyrelsen har reglen for øje i en ny kontrolkampagne.
”For mange retter vil en fisk med en kernetemperatur på 42-45 grader give den bedste smagsoplevelse”, mener Tine Skriver, som understreger, at virksomheden altid skal risikovurdere forekomst af parasitter og have procedurer for at forebygge og fjerne eventuelle parasitter i fiskekødet. Der er tale om, at det kan give sygdom hos mennesker, men hun undrer sig over, at man skulle så drastisk til værks.
”Som professionel fødevarevirksomhed er det selvfølgelig afgørende, at man har en procedure for tilberedning, som sikrer gæstens sikkerhed, og det skal man kunne bevise, hvis Fødevarekontrollen møder op,” uddyber Tine Skriver.
I første omgang er kontrolkampagnen af oplysende karakter, men det er endnu uvist, om myndighederne vil håndhæve reglerne med sanktioner.
Læs mere om fiskeparasitter her på Fødevarestyrelsens fakta-ark her.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Hotel Koldingfjord oplever vækst i sommergæster
01-08-2025
-
Bakken forventer stærk afslutning på sæsonen
01-08-2025
-
Restaurant Flammen slår dørene op til ny restaurant i Hillerød til september
01-08-2025
-
Europæiske turister søger mening og mad i 2025
01-08-2025
-
Rox Resort åbner i november med internationale ambitioner
01-08-2025
-
Hansens Is starter akademi for unge på kanten
01-08-2025
-
Landmænd åbner markerne for miniferier i naturens navn
01-08-2025