HORESTA kritiserer, at regeringen og sundhedsmyndighederne med meget kort varsel har skærpet forsamlingsforbuddet og fjernet muligheden for at afholde eksempelvis konferencer og generalforsamlinger med op til 500 deltagere.

”Vi har respekt for, at regeringen og sundhedsmyndighederne i den aktuelle situation skærper restriktionerne. Men virksomhederne efterlades nok engang med et varsel på under 24 timer til at aflyse arrangementer og sende gæsterne hjem. Det er helt urimelige forhold at byde dem”, siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

Turisme- og oplevelseserhvervet har flere gange tidligere kritiseret de meget korte varsler i forbindelse med nye restriktioner. Flere gange tidligere har arrangementer måttet aflyses mindre end 24 timer, før de skulle afholdes.

Hjælp er afgørende

I forlængelse af pressemødet opfordrer HORESTA nu til, at de nuværende hjælpepakker bliver forlænget flere måneder frem.

”Der er hårdt brug for at skabe nogle økonomiske rammer for erhvervslivet, så virksomhederne ved, at de bliver hjulpet igennem de kommende meget svære måneder,” siger Kirsten Munch.

Virksomhederne i turisme- og oplevelseserhvervet er under et ekstremt pres på grund af mange måneders nedlukning og perioder med meget lav omsætning. Desuden er hjælpepakkerne fra sensommeren og efteråret stadig ikke er kommet til udbetaling.

”Vi frygter, at mange virksomheder kan blive nødt til at give op – alene på grund af uvished om deres økonomiske fremtid. Derfor er det afgørende at få de allerede aftalte hjælpepakker rullet ud nu og samtidig give vished for, at samfundet holder hånden under de virksomheder, der gennem næsten et år har stået forrest i kampen mod corona,” siger Kirsten Munch.

 

Har du styr på GDPR?

HORESTA tilbyder, sammen med samarbejdspartneren Lexoforms, en fysisk workshop, hvor du arbejder med GDPR-dokumentationen for din egen virksomhed.

Log ind