Hvilke planter må restauranter gøre brug af? Fødevarestyrelsen har lavet en liste af 13 godkendte planter, men HORESTA kalder listen for snæver.

Fødevarestyrelsen har frasorteret de øvrige planter, da de er såkaldt novel food (ikke spist i EU før 1997), eller fordi de vurderes som farlige.

HORESTA ser anderledes på sagen.

”Mange restauranter benytter øvrige planter til pynt og krydderi frem for en egentlig ingrediens, og det bør indgå i vurderingen af eventuelle risici. Desuden vurderer eksperter i vilde planter, at mange af planterne ikke er novel food, og langt flere planter bør være på den del af listen, som omhandler spiselige planter,” mener HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.

HORESTA ønsker, at der afsættes yderligere midler til en risikovurdering af flere planter i et partnerskab med planteeksperter, myndighed og branchens gastronomer. Projektet skal også inddrage brugen af vilde, spiselige planter i andre europæiske lande.

Se plantelisten her.

For yderligere information kontakt:

Danskerne spiser oftere på restaurant

Aldrig har udvalget af restauranter og cafeer været så stort og på så forskelligt niveau. Toplinjen tordner i vejret hos landets restauratører samtidig med, at branchen dog har store udfordringer med at skabe en fornuftig indtjening, skriver Dansk Handelsblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne