Restauranterhvervet er boomet siden finanskrisen. Danskerne går ud og spiser mere end nogensinde før, og der er kommet tusindvis nye restauranter til.

Konsekvensen af denne vækst er imidlertid, at restauranterne mangler udlærte kokke og tjenere, fortalte TV2/News søndag.

”Vi har brug for at tiltrække flere unge til vores erhvervsuddannelser, at få aktiveret flere af de ledige danskere og at kunne få adgang til mere arbejdskraft fra udlandet”, sagde HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch. (artiklen fortsætter under billedet)

Hun opfordrede til, at man fra politisk hold i højere grad åbner døren til udlandet.

”Uden udenlandsk arbejdskraft ville vi aldrig have været en gastronomisk supermagt”, sagde hun.

Hun understregede, at på trods af et generelt fald i antallet af elever på erhvervsuddannelserne, går kokke- og tjeneruddannelserne frem. Bare ikke nok til at kunne forsyne restauranterne tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft i fremtiden.

Tid til at tænke på sommerens medarbejdere

Højsæsonen kræver ekstra hænder, og det kan være en udfordring at finde det rette personale. Rekruttering i god tid øger chancerne for at stå stærkt, når sommeren rammer.

Log ind