Ved du, hvor det meste madspild opstår i din virksomhed? Og hvordan inddrages medarbejderne i at håndterer problemet?
Som en del af HORESTAs nye madspildsprojekt køres der en række indsatser for at inspirere virksomhederne til at nedbringe madspildet og gøre det til et fælles projekt blandt medarbejderne.
”Når vi som en del af HORESTAs madspildsprojekt fokuserer på, at kollegerne inddrages, og at det bliver et fælles projekt, så er det fordi, at kampen mod madspild i en virksomhed ikke kan løses af enkeltpersoner. Desuden er råvareudgiften stor for alle virksomheder, der serverer mad, og det er en dårlig forretning, når mad ryger i skraldespanden. Her tror vi på, at vi i fællesskab i restauranterhvervet kan inspirere hinanden og blive endnu bedre på dette område”, siger Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA.
Nedenfor finder hjælp til, hvordan man kan gøre det både nemt og sjovt at få personalet i gang med kampen mod madspild, samtidig med at det styrker sammenholdet i virksomheden.
”Vi ser, at kampen mod madspild virkelig er noget, som motiverer medarbejderne, og gør dem stolte af deres arbejdsplads. Med disse værktøjer kan du således medvirke til, at dine ansatte bliver endnu mere engagerede”, siger Mikal Holt Jensen.
Du kan læse meget mere om HORESTAs madspildsprojekt på Facebook-siden ”Elsker mad og reducerer madspild”. Her kan du også dele dit eller din virksomheds bedste madspildsråd og være med i konkurrencen om en tur til det uofficielle verdensmesterskab for kokke – Bocuse d’Or – i Lyon til januar.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet
23-11-2025
-
Madklubben til HORESTA Årsdag 2025: Digitalisering starter der, hvor gæsten ikke ser det
23-11-2025
-
Restaurant Insights 2025: Få ny viden og inspiration til restaurantdriften
23-11-2025
-
HORESTA: Regeringens satsning på erhvervsturismen er et stærkt signal
23-11-2025
PRESSEKLIP
-
Beskæftigelsen fortsatte med at stige i september
21-11-2025
-
Mødeturisme og grøn omstilling får millionløft af staten
21-11-2025
-
Nye kystprojekter får luft under vingerne
21-11-2025
-
HORESTA: Strategisk turismeløft er godt – men bør følges op af bedre konkurrencevilkår
21-11-2025
-
Øresundslinjen bliver nu mere batteridrevet
21-11-2025
-
Klima og turisme forenes i ny storattraktion i Roskilde
21-11-2025