Hotel- og restauranterhvervet er nr. 2 på listen over erhverv med størst arbejdskraftmangel
Kokke er nr. 6 og tjenere nr. 10 på listen over jobtyper, som virksomhederne har størst udfordringer med at få besat.
Det viser en ny undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).
Undersøgelsen blev offentliggjort tirsdag, og den dokumenterer de generelle udfordringer med at skaffe arbejdskraft for erhvervslivet.
Hver fjerde danske virksomhed kan således ikke skaffe de medarbejdere, der er brug for. Undersøgelsen viser, at i begyndelsen af 2018 måtte erhvervslivet i 16.800 tilfælde opgive at finde den efterspurgte arbejdskraft. Hotel- og restauranterhvervet er nr. 2 på listen over erhverv med størst arbejdskraftmangel kun overgået af byggeriet.
En undersøgelse fra HORESTA viste for nylig, at omkring halvdelen af HORESTAs medlemmer har haft udfordringer med at besætte stillinger inden for det seneste år. Hotel-, restaurant- og turistvirksomhederne forventer endda, at problemet vokser sig endnu større over de kommende år.
"Det er en alvorlig situation, vores medlemmer står i. Derfor arbejder vi i øjeblikket tæt sammen med jobcentre, regioner og kommuner over alt i landet for at imødekomme arbejdskraftbehovet. Alle vores regionsbestyrelser kører projekter, der har til formål at skaffe mere kvalificeret arbejdskraft til branchen”, fortæller HORESTAs regionschef, Jesper Bengtson.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025