Restaurationsloven regulerer vilkårene for servering af alkohol på hoteller og restaurationer mv. Tidligere indeholdt loven også reglerne om næringsbrev til serverings- og overnatningsvirksomheder, men disse regler er nu samlet i lov om næringsbrev til visse fødevarevirksomheder.

Det er også i restaurationsloven man finder regler, der regulerer aldersgrænsen for personale ansat i serveringsområder, rammerne for bevillingsnævnenes arbejde samt politiets mulighed for at give forbud til gæster mod at opholde sig på en bestemt restaurant.

Loven er overordnet set en indskrænkning i den fri næringsret , fordi den indeholder en række særlige krav og betingelser til virksomheder, der ønsker at etablere sig i branchen. En regulering, man normalt ikke finder i anden erhvervsregulering. Loven er derudover en regulering af flere forskellige samfundshensyn. Det er alkoholpolitiske betragtninger, konkurrencesynspunkter og straffehensyn.

NÆRINGSBREV

Der er ikke længere krav om, at en restaurations-eller fødevarevirksomhed skal have næringsbrev. Ordningen ophørte den 1. januar 2015.

x

Fandt du hvad du søgte – kunne du bruge siden?

CALLCENTER FOR MEDLEMMER

Callcenter til juridisk rådgivning

HORESTA har etableret et Juridisk Callcenter med udvidet åbningstid på alle hverdage fra kl. 8.30 –17.00.

Her kan medlemmer kontakte vores jurister og få hjælp til alt inden for det ansættelsesretlige område. 

Vores callcenter kan kontaktes direkte på

Tlf. +45 35 24 80 40 eller

pr. mail på callcenter@horesta.dk.

BRANCHENYHEDER

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne