Restaurationsloven regulerer vilkårene for servering af alkohol på hoteller og restaurationer mv. Tidligere indeholdt loven også reglerne om næringsbrev til serverings- og overnatningsvirksomheder, men disse regler er nu samlet i lov om næringsbrev til visse fødevarevirksomheder.

Det er også i restaurationsloven man finder regler, der regulerer aldersgrænsen for personale ansat i serveringsområder, rammerne for bevillingsnævnenes arbejde samt politiets mulighed for at give forbud til gæster mod at opholde sig på en bestemt restaurant.

Loven er overordnet set en indskrænkning i den fri næringsret , fordi den indeholder en række særlige krav og betingelser til virksomheder, der ønsker at etablere sig i branchen. En regulering, man normalt ikke finder i anden erhvervsregulering. Loven er derudover en regulering af flere forskellige samfundshensyn. Det er alkoholpolitiske betragtninger, konkurrencesynspunkter og straffehensyn.

NÆRINGSBREV

Der er ikke længere krav om, at en restaurations-eller fødevarevirksomhed skal have næringsbrev. Ordningen ophørte den 1. januar 2015.

x

Fandt du hvad du søgte – kunne du bruge siden?

CALLCENTER FOR MEDLEMMER

Callcenter til juridisk rådgivning

HORESTA har etableret et Juridisk Callcenter med udvidet åbningstid på alle hverdage fra kl. 8.30 – 16.00.

Her kan medlemmer kontakte vores jurister og få hjælp til alt inden for det ansættelsesretlige område. 

Vores callcenter kan kontaktes direkte på

Tlf. +45 35 24 80 40 eller

pr. mail på [email protected].

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne