Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Regeringens beslutning om at indføre et prisloft på gebyrer i den kommende ordning for producentansvar på emballage møder opbakning i hotel- og restauranterhvervet. Ændringen kommer i kølvandet på massiv kritik over voldsomme prisstigninger og store kommunale forskelle i gebyrberegningen.
Ordningen, der træder i kraft 1. oktober, skal stadig sikre genanvendelse og bæredygtighed, men nu med en loftgrænse, der bringer udgifterne ned på et forventet niveau fra 2022.
Konstitueret adm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, kalder tiltaget en lettelse og peger på, at mange virksomheder stod over for uoverskuelige ekstraudgifter. Han fremhæver samtidig, at den nye model giver bedre likviditet og retter op på skævheder i afregningen mellem kommunerne.
Ændringen skal sikre, at den samlede omkostning for producenterne ikke overstiger 1,2 mia. kr., og den møder også anerkendelse for at sikre mere retfærdige vilkår for virksomheder, der anvender miljøvenlige materialer.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025