Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Den danske inflation steg i september til 2,3 pct. sammenlignet med året før. Det er en stigning fra august, hvor inflationen lå på 2,0 pct., og markerer det højeste niveau siden august 2023.
Ifølge Danmarks Statistik er det særligt priser på fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer, der driver udviklingen. Okse- og kalvekød er steget med hele 24,1 pct. det seneste år, mens ost og æg er steget med henholdsvis 9,3 og 8,6 pct.
Seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank vurderer, at prisstigningerne rammer forbrugerne hårdt, fordi de rammer dagligvarer, vi køber ofte. Samtidig træder en ny emballageafgift i kraft i oktober, hvilket kan føre til yderligere prisstigninger i supermarkederne.
Cheføkonom Tore Stramer forventer dog, at inflationen vil falde i de kommende år – blandt andet som følge af afgiftslettelser på el, kaffe og chokolade. Inflationen forventes at lande på 1,8 pct. i 2025 og falde til 0,9 pct. i 2026.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Med ministerbesøg i Bella Center fulgte nye midler til dansk mødeturisme
25-11-2025
-
Finalefeltet er sat: Seks kokke og tjenere klar til Årets Kok og Årets Tjener 2026
25-11-2025
-
Wolt afviser konkurrence som årsag til fjernet prisklausul
25-11-2025
-
Mette Ravn stopper som direktør for Himmerland: Afløser er fundet
25-11-2025
-
Stjernekokke skal sætte turbo på dansk madturisme
25-11-2025
-
Marienlyst Strandhotel kåret som Danmarks bedste konferencehotel – igen
25-11-2025
-
Hotel med 100 værelser på vej i Viborg
25-11-2025
-
Danske kæder løber med førertrøjen på Københavns fastfoodmarked
25-11-2025