Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Restaurationsbranchen oplever fremgang i besøgstal og omsætning, men det er ikke ensbetydende med øget indtjening. Det viser en ny analyse udarbejdet for HORESTA.

Særligt takeaway og fastfood driver væksten, men de økonomiske realiteter skaber udfordringer.

”Vi ser en positiv udvikling på toplinjen hos virksomhederne, men den historie kommer med nuancer,” siger HORESTAs adm. direktør Jeppe Møller-Herskind.

Udgifter til energi, husleje og lønninger er steget markant siden 2022 og udligner store dele af væksten. Ifølge undersøgelsen foretaget af Kantar Gallup er antallet af årlige restaurantbesøg steget fra 420 mio. i 2019 til 476 mio. i 2024. Fastfood står for den største fremgang.

HORESTA fremhæver, at det er positivt, at forbrugerne prioriterer restaurantoplevelser, trods lav forbrugertillid.

Læs hele historien på FødevareWatch

Log ind