Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hotel- og restaurationsbranchen har fortsat de største rekrutteringsudfordringer i Danmark. Ifølge Danmarks Statistik meldte 16 pct. af virksomhederne i branchen om mangel på arbejdskraft i første kvartal 2025.

Til sammenligning var det 2 pct. af hotellerne og 4 pct. af restauranterne i samme periode i 2015. Antallet af ansatte i branchen er samtidig steget med 40 pct. de seneste 10 år og udgør nu 135.000. Samtidig er andelen af udenlandske medarbejdere fordoblet.

En ny overenskomst skal gøre det lettere at ansætte unge under 18 år, blandt andet med mere fleksible arbejdstider og mulighed for at varetage flere typer opgaver.

Håbet er, at flere unge får interesse for en faglært karriere i erhvervet. Kunstig intelligens fremhæves som en mulig hjælp til effektivisering, men vurderes ikke at kunne løse behovet for hænder i servicefunktioner.

Læs hele historien på Turisme24 (kræver login)

Christian Wellendorf skal repræsentere Danmark ved Bocuse d’Or

Med stærk konkurrenceerfaring og passion for kokkekunsten er Christian Wellendorf klar til at føre Danmark videre i Bocuse d’Or-traditionen. Han blev fredag kåret som ny dansk deltager efter en intens udvælgelseskonkurrence på torvet i Nykøbing Falster.

Log ind